top of page

KASVILÄÄKINTÄ

Kasvilääkinnän eli fytoterapian juuret ovat perinteisessä kansanlääkinnässä, ajalta jolloin lääkkeet saatiin luonnosta. Moderni fytoterapia perustuu kuitenkin tieteelliseen tutkimukseen. Käytettävät kasvit ovat miedommasta päästä, eikä myrkyllisiä kasveja käytetä.

Kasvilääkintää (fytoterapia, yrttiterapia) on käytetty tuhansia vuosia akuuttien ja kroonisten sairauksien hoitoon. Fytoterapiassa painotetaan terveysongelmien ennaltaehkäisyä ja hoidetaan terveysongelmia muun hoidon tukena kasvien lääkinnällisiä ominaisuuksia hyödyntäen, tavoitteena edistää ja lisätä terveyttä sekä kehon ja mielen hyvinvointia. Moderni fytoterapia pyrkii yhdistämään ajantasaiset tieteelliset edistysaskeleet lääkekasveja koskevaan tietoon sekä perinteisiin ja empiirisiin menetelmiin.

 

Yrttiterapeutti tarkastelee kokonaista ihmistä, ei vain oireita. Ensimmäisellä tapaamisella käsittelemme koko tapaushistoriasi, mukaan lukien oireet, ruokavalion ja elämäntavat. Tarkastelemme myös aiempaa sairaushistoriaa, suvun terveyshistoriaa (perinnöllisyys) sekä koko kehon järjestelmiä saadaksemme paremman käsityksen terveydentilastasi. Tämä auttaa meitä ratkaisemaan jatkuvien oireidesi perimmäisen syyn. Luomme yhdessä kuvan terveydestäsi, määritämme lähtötilanteen ja asetamme tavoitteita. Potilaan luvalla mittaamme verenpaineen ja tarvittaessa ohjaamme lääkärintarkastukseen ja/tai laboratoriokokeisiin.

 

Fytoterapialla voidaan tukea mm.

  • ruoansulatuskanavan sairauksien hoitoa, esim. IBS, SIBO, IBD

  • hormonaalinen epätasapaino, esim. lisämunuaisten väsymys, kilpirauhassairaudet, kuukautishäiriöt

  • immuunijärjestelmän epätasapaino esim. autoimmuunisairaudet

  • mielenterveyden haasteissa

  • kipu, krooninen väsymys


Useimmat yrttiterapeutin käyttämät lääkekasvit ovat erittäin hyvin siedettyjä eivätkä aiheuta ongelmia potilaille, jotka käyttävät myös tavanomaisia lääkkeitä. Itse asiassa joidenkin yrttien on osoitettu parantavan tavanomaisten lääkkeiden tehoa, kuten happomarja, rosmariini ja kurkuma vähentävät bakteerien vastustuskykyä antibiooteille. Luonnolla ja kasveilla on moninaisia, myös tieteellisesti todistettuja keinoja edistää terveyttämme ja hyvinvointiamme, mikä on hyvä muistaa myös ennaltaehkäisevässä mielessä. Kasvilääkinnässä ei käytetä myrkyllisiä kasveja ja kasvien tunnistaminen on äärimmäisen tärkeää kasveja itselle kerättäessä.

 

Yrttiterapeutti ei puutu koskaan lääkärin määräämiin lääkityksiin tai muuhun lääkärin määräämään hoitoon. Vakavien terveysongelmien kohdalla hoito tapahtuu aina yhteistyössä terveydenhuollon kanssa.

 

Yrttiterapeutin vastaanottoa Amidalla pitää yrttiterapeutti (Medical Herbalist), biolääketieteen tutkija, FT Anita Wąsik. Vastaanottokieli on englanti, mutta Anita puhuu myös sujuvaa suomea.

Herbal Medicine consultation is offered in English by PhD, DipHM Anita Wąsik. More information in English:

 

https://anitawasik.com/

Yrttineuvojamme Annina Uimonen tarjoaa konsultaatiota akuutteihin ja lieviin terveysongelmiin perjantaisin Puotiperjantain yhteydessä – lisätietoja Puoti-sivuillamme!

 

sun-hats-g35f84915f_1920.jpg

Hinnasto

 

Ensikäynti
90 min 190 € (sis. ALV 24%)

 

Jatkokäynti
45 min 100 € (sis. alv 24%)

 

Hintaan sisältyy kirjallinen hoitosuunnitelma, joka lähetetään 1-2 arkipäivän kuluessa tapaamisesta. Hoitosuunnitelma sisältää yrttireseptejä, lisäravinteita, ruokavaliota ja elämäntapoja koskevat suositukset yksilöllisen tilanteen ja tarpeen mukaan. 

bottom of page